Odrzavanje web sajtova

Odrzavanje web sajtova

Održavanje web sajta je često zanemarivana kategorija, iako spada u neophodnu aktivnost za uspješnu prezentaciju na internetu. Što je sajt veći, kompleksniji i što su veće njegove funkcionalnosti to je i posao održavanja veći. Uporedićemo Vam održavanje web sajta sa održavanjem nekretnina…

 

Ako posjedujete garažu vjerovatno je dovoljno da svega par puta godišnje pospremite taj prostor. Tako je i sa statičnim sajtovima kojima je svrha informativnog karaktera i čiji se sadržaj rijetko mijenja.

Ukoliko posjedujete stan u kojem živite i koji svakodnevno koristite, utoliko imate i obavezu da ga bar jednom nedjeljno očistite, proluftirate, nešto popravite ili dokupite. Ista priča je i sa dinamičkim sajtovima, koji svakodnevno beleže veliki broj posjeta.

Neophodno je brisati zastarele informacije, dopunjavati novim sadržajima, bilo da su u pitanju novi tekstovi, slike ili možda novi proizvodi u Vašoj internet prodavnici.

Takodje je od ključne važnosti voditi računa o pozadinskim elementima, kao što je ažuriranje skripti, plaginova i samog WordPress-a, a u pitanju su elementi koji značajno utiču na brzinu i opštu funkcionalnost Vašeg sajta.

Kao treći primjer navešćemo višespratnicu sa okućnicom, da bi uspešno održavali ovakvo zdanje potrebna je gotovo svakodnevna njega, a tu sa trostruko većim poslom oko održavanja enterijera dolaze i poslovi održavanja travnjaka, čišćenja oluka, farbanje ograde, provjere crijepa, kao i svih instalacija unutar i oko kuće.

Ukoliko posjedujete web sajt koji je od ključne važnosti za Vaš biznis, uz pomoć kojega ostvarujete obilan broj kontakta sa Vašom klijentelom, ukoliko imate internet prodaju i stalo Vam je do pozicije na Guglu i društvenim mrežama, te značajno ulažete u SEO optimizaciju i internet marketing generalno, onda su i obaveze prema vašem sajtu jednako velike kao održavanje vile sa bazenom.

Međutim, ništa od ovoga ne treba da Vas plaši, niti opterećuje. Upoznaćemo Vas sa svim aspektima modernog internet poslovanja i voljni smo da vam obezbjedimo stručnu pomoć u svakom mogućem smislu, a ukoliko ne možete da izdvojite vrijeme i želite i ovu brigu da prepustite nama, možete se odlučiti za neki od naših paketa za održavanje.

Kao i uvjek, stojimo vam na usluzi za sva dodatna pitanja.